Om Ryda Gård

Nedre Ryda är en gammaldags by där husen ligger på rad som i Astrid Lindgrens Bullerbyn. Gården ligger intill den stora sjön Åsunden med en fantastisk utsikt över sjön. Höga berg, stora skogar och ängar runt gården erbjuder fina natur­upplevelser.Logi

På Ryda gård kan vi erbjuda boende i 5 äldre byggnader som alla håller hög standard och är stilfullt inredda.
Sörgården och Mellangården är rymliga tvåvåningshus, tidigare nyttjade som familjebostäder, som sedan 1998 ingår i verksamheten. Dessa hus är försedda med 6 respektive 7 permanenta bäddar och är således lämpliga för såväl mindre som större sällskap.
Loftstugan och Gäststugan är ett gamla stockvirkeshus, ursprungligen använda som visthusbodar, som år 1999 respektive år 2009 inretts för att ingå i verksamheten. Loftstugan har ett sovloft med 4 bäddar. Gäststugan har två mindre sovrum med två enkelsängar i varje rum. Husen är lämpliga för mindre sällskap 2 - 4 personer.
Lillstugan användes förr som drängstuga på gården. Huset har byggts om 2001 och 2009 och innehåller nu en mindre lägenhet för logi på övervåningen. I bottenvåningen finns gemensamhetsutrymmen med toalett, dusch, bastu och tvättmaskin.
Husen/rummen uthyres inklusive eller exklusive sänglinne och städning efter önskemål. Samtliga hus är utrustade för att möjliggöra självhushåll, men vi kan efter överenskommelse erbjuda frukost, lunch och middag i vår gårdsrestaurang.
Från och med 2009 kan Du även koppla upp Dig mot Internet via vårt gästnätverk i samtliga hus på gården.

Mellangården

Mellangården är i grunden ett stockvirkeshus byggt på 1700-talet, men har genom åren omformats till vad det är idag genom ett flertal ombyggnationer. Huset har en total boyta på 140 m2 och värms vintertid upp med hjälp av centralvärme. Allrummet är även utrustat med braskamin för mysiga innesittardagar. Huset är utrustat med tv, radio, mikrovågsugn och kaffebryggare.


Sörgården

Sörgården byggdes ursprungligen som ett stockvirkeshus under 1700-talet och har genomgått ett flertal ombyggnationer under årens lopp. Idag har huset en total boyta på 140 m2. Huset värms under vinterhalvåret upp med hjälp av centralvärme, men den gamla kakelugnen i husets allrum kan också nyttjas om så önskas. Huset är utrustat med tv, radio, mikrovågsugn och kaffebryggare.


Loftstugan

Loftstugan är ett gammalt stockvirkeshus från 1700-talet med en total boyta på 45 m2. Invändigt är huset helt nybyggt och håller därmed en mycket hög standard med tex. golvvärme i bottenvåningen.
Mitt i stugan leder en trappa upp till sovloftet som rymmer 4 bäddar.
På bottenvåningen finns ett allrum med köksdel samt dusch/wc. Huset är utrustat med tv radio, mikrovågsugn och kaffebryggare.

Gäststugan

Gäststugan är ett gammalt stockvirkeshus från 1700-talet med en total boyta på 50 m2. Invändigt är huset helt nybyggt och håller därmed en mycket hög standard med tex. golvvärme i bottenvåningen. Gäststugan har två mindre sovrum med två enkelsängar i varje rum, ett sovrum på övervåningen och ett sovrum på undervåningen. På övervåningen finns ett allrum med en vinkelsoffa som enkelt kan göras om till en dubbelsäng. På bottenvåningen finns ett fullutrustat kök samt dusch/wc. Huset är utrustat med tv radio, mikrovågsugn och kaffebryggare.

Lillstugan

Lillstugan användes förr som drängstuga på gården. Huset har byggts om 2001 och 2009 och innehåller nu en mindre lägenhet för logi på övervåningen. Lägenheten har ett kombinerat kök/allrum och två mindre sovrum med våningssängar. Soffan i allrummet kan även göras om till en dubbelsäng. WC/dusch och bastu finns i husets bottenvåning.