Om Ryda Gård

Nedre Ryda är en gammaldags by där husen ligger på rad som i Astrid Lindgrens Bullerbyn. Gården ligger intill den stora sjön Åsunden med en fantastisk utsikt över sjön. Höga berg, stora skogar och ängar runt gården erbjuder fina natur­upplevelser.

Bad

Badar gör man lämpligast från vår badbrygga i sjön Åsunden, belägen endast 200 m från boningshusen. Bryggan är försedd med badstege och sommartid utrustad med utemöbler, dynor och parasoller. Badplatsen är bäst lämpad för vuxna och lite äldre, simkunniga, barn då sjön vid denna plats snabbt blir djup och har stenig botten.
Föredrar man att ha en badvik helt för sig själv kan man hyra en båt och ta sig ut till någon av de många små öarna i Åsundens skärgårdslika miljö för att sola och bada.
En mer barnvänlig badplats med sandstrand, brygga och hopptorn finns vid sjön Björkern i utkanten av Björkfors ca 4 km från Ryda gård.
Vattentemperaturen i Åsunden och Björkern brukar nå 20-22ºC under sommarmånaderna.


Bastubad

Under de kallare månaderna kan det tex. efter fisketuren vara skönt att värma upp sig med ett bastubad. Bastun är belägen i gemensamhetsutrymmet på Lillstugans bottenvåning. Här finns givetvis också wc och duschutrymmen. Bastun rymmer sittplatser för 6-8 personer.